Acest magazin utilizează cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă îmbunătăți experiența.
Accept

Peste 115 de ani de traditie GIES

GIES Kerzen face parte din ALG-Group si este unul dintre cei mai mari producatori de lumanari din Europa, fiind o companie solida sustinuta de un grup puternic de actionari. Numai unitatea de productie din Glinde produce anual 1,1 milioane pastile pe care daca     le-am alinia, am inconjura odata Pamantul cu ele pe la ecuator.

Traditia celor peste 115 ani sustinuta de respectarea riguroasa a standardelor de excelenta in calitate si concentrarea absoluta pe cerintele clientilor a dus la construirea reputatiei si increderii deosebite de care se bucura in prezent compania. In tot ceea ce fac pun un accent deosebit pe respectarea standardelor sociale si a principiilor etice, lucru dovedit de gama larga de certificate.

GIES Kerzen este membra Asociatiei Europene a Lumanarilor si a Asociatiei Europene pentru Calitatea Lumanarilor.

Compania a fost infiintata in anul 1899 de catre Adam Joseph Gies sub numele de Wachsindustrie Fulda Adam Gies (Adam Gies Fulda Wax Works), punand astfel bazele a ceea ce a devenit in prezent unul din jucatorii principali de pe piata lumanarilor din Europa.

In 1920 s-au extins infiintand o noua fabrica sub numele de Gebrüder Gies (Gies Brothers) in Bergerdorf langa Hamburg.

Deoarece fabrica de langa Hamburg a devenit prea mica, in 1965 fratii Gies si-au construit in Glinde o noua unitate de productie.

1982 a fost anul care a adus schimbari spectaculoase in viata companiei fratilor Gies. Distileriile Hermann G. Dethleffsen din Flensburg preiau Gies Brothers din Glinde precum si fabrica daneza de lumanari ASP-Homblad, infiintata in 1777, pe care o integreaza ca si companie de vanzari pentru Tarile Scandinavice, sub numele de Gebrüder Gies GmbH & Co. KG (Gies Brothers Co Ltd).

Din 1983 pana in 1985 are loc fuziunea grupului GIES Kerzen cu grupul suedez Skane Group. Intreaga productie se muta in moderna fabrica din Glinde.

In perioada 1985 - 2006 se alatura grupului succesiv companii si grupuri de firme din Suedia si Marea Britanie si se listeaza pe bursa suedeza si pe cea americana.

In 2009 GIES Kerzen se gaseste intr-o pozitie solida care-i va permite dezvoltarea de amploarea din viitor. Data fiind reputatia si increderea castigate de-a lungul anilor pe piata de lumanari, GIES Kerzen isi extinde atat gama de produse de sub cele 2 mari branduri GIES si Dufti by GIES cat si cele aflate sub marcile proprii ale marilor retele de magazine cu care colaboreaza.

In prezent ALG-Group are 3 mari unitati de productie: GIES Kerzen in Gemania, Promol in Portugalia si Liljeholmens in Suedia.


Scroll