Acest magazin utilizează cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă îmbunătăți experiența.
Accept

Scortisoara Dufti by GIES, un parfum exotic de la Antipozi!

Scortisoara Dufti by GIES, un parfum exotic de la Antipozi!

Ce stim de fapt despre scortisoara? Cum am putea sa o descriem? Dulce, amaruie, picanta, fierbinte, cu note usor lemnoase. Este acolo in cutia cu condimente din dulap. O folosim tot timpul si nu lipseste din nicio casa. Mai stim ca este atat de versatila incat a depasit de mult zona gurmanda fiind prezenta in atat de multe alte arii de interes. Dar stim de unde vine? Unde creste si ce este de fapt aceasta mirodenie?

 

Scortisoara este practic stratul intern de scoarta rasa si uscata al arborelui Cinnamonun acassia originar din exotica insula Sri Lanka sau Ceylon cum era cunoscuta pana in anul 1972, cand si-a scimbat numele. Mica insula in forma de perla inconjurata de apele tropicale ale Oceanului Indian este situata in sud-estul Indiei, la 35 de km de aceasta. Plajele nesfarsite, ruinele milenare, oamenii primitori, turmele de elefanti, trenurile amuzante, faimosul ceai de Ceylon, bucataria exotica sunt cele care atrag turistii din intrega lume in acest mic paradis tropical, tara de origine a scortisoarei.

 

De la imensele dagobas ( structuri in forma de dom) si ruinele oraselor antice Anuradhapura si Polonnaruwa, la senzationala scara ce urca spre templul Dambulla sau senzualele fresce si zeitele din piatra din orasul antic Sigirya, vizitatorii pot experimenta ceea ce se numeste Triunghiul Cultural al Sri Lankai. In zona de deal a insulei se afla vechea capitala regala Kandy, casa Templului Dintelui Sacru, nume primit de la relicva provenita de la Buddha pe care o gazduieste. Iar zona de sud a insulei adaposteste impozantul Fort olandez Galle construit in secolul 17, pastrat in stare perfecta pana azi, ce ilustreaza istoria coloniala a acestor locuri.

Toate aceste nestemate istorice sunt recunoscute si introduse de catre UNESCO in Patrimoniul Mondial al Umanitatii.

 

Festivalurile grandioase si efervescente care celebreaza prin ritualuri budiste, hinduse sau crestine civilizatia milenara a Sri Lankai sunt o ilustrare unica si spectaculoasa a spiritului care anima oamenii acestor locuri. Iar bucataria plina de culoare, cu arome selecte, surpinzatoare si extrem de variate face din acesta insula taramul mirodeniilor, scortisoara fiind regina acestora.

 

Parfumul intens si picant de scortisoara proaspat macinata imbogatit cu note subtile de fursecuri cu unt si accente intense de anason stelat Scortisoara Dufti by Gies aduce cu el in Lumanarile noastre parfumate caldura sufleteasca, buna dispozitie si multa veselie. Stim cu totii ca micile placeri aduc constant clipe de fericire in viata noastra. Si atunci de ce sa nu-ti oferi clipe de ragaz pentru un mic rasfat aromat?

 

Degusta parfumul Scortisoara Dufti by GIES in coltul tau de liniste de acasa cu Pastilele parfumate de 4 si 6 ore sau Votivurile parfumate de 8 ore. Pentru portii mai mari, Paharele parfumate de 25 ore sau Stalpii parfumati de 30 de ore isi vor face treaba perfect.

 

 

Sursa: The High Commission of Sri Lanka to the United Kingdom of Great Britain & Northern Ireland

PayPal

Scroll