Acest magazin utilizează cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă îmbunătăți experiența.
Accept

Candele Paste

Candele Paste

Din cele mai vechi timpuri focul a fost unul din cele mai puternice simboluri ale omenirii fiind folosit atat pentru prepararea hranei cat si pentru ritualurile religioase. Intr-o forma controlata, flacara lumanarilor a fost si este folosita in ritualurile religioase, semnificatia lor fiind aceeasi indiferent de credinta: lumina care alunga intunericul, viata vesnica.

 

Religiile asiatice ca Hinduismul si Budismul folosesc lumanarile ca ofrande, in timp ce alte religii Neo-Pagane si Afro-Caraibiene le folosesc in canalizarea energiilor pentru indeplinirea anumitor dorinte. Insa cele care au asimilat lumanarile si candelele in ritualurile lor pe scara larga sunt Iudaismul si Crestinismul.

 

Evreii, in timpul celor 8 zile in care celebreaza Hanuka sau Sarbatoarea Luminilor, aprind in fiecare zi, inainte de apusul soarelui, lumanarile din candelabrul cu 9 brate pentru a comemora rededicarea Templului din Ierusalim. O alta sarbatoare speciala este pomenirea anuala a mortilor, denumita Yahrzeit cand se aprinde, tot inainte de asfintit,  lumanarea speciala de 24 ore Yahrzeit.

 

In religia Crestina, fie ca este de rit Catolic, Protestant sau Ortodox, lumanarile sunt omniprezente la liturghii, nunti, botezuri, inmormantari, comemorari samd. Iar Pastele, cea mai importanta  sarbatoare din an,  este serbata prin aprinderea de lumanari si candele mai mari, speciale.

 

Exploreaza oferta de Candele premium GIES cu design elegant si rezistenta la vant. Practice si usor de folosit sunt perfecte pentru ceremoniile organizate in exterior si/sau pentru asezarea la morminte.

Confectionate din ulei parafinic complet rafinat de calitate premium, cu fitil din bumbac 100%, acestea ard complet, fara exces de ceara, cu flacara luminoasa si inalta, fara scrum si fara fum.

 

Candelele premium GIES  sunt solutia perfecta pentru Noaptea de Inviere.

 

 

Surse:

Religious & Spiritual Candles

Scroll